Парламентарната комисия по отбрана подкрепи Доклада за състоянието на отбраната и

...
Парламентарната комисия по отбрана подкрепи Доклада за състоянието на отбраната и
Коментари Харесай

Комисията по отбрана подкрепи Доклада за състоянието на отбраната и Въоръжените ни сили през 2023 г.

Парламентарната комисия по защита подкрепи Доклада за положението на защитата и Въоръжените сили на Република България през 2023 г. на днешното си съвещание. Седем депутати гласоподаваха " за ", двама - " срещу " и двама - " въздържал се ".

Въоръжените сили в настоящето им положение могат да подсигуряват суверенитета и териториалната целокупност, с помощта на груповата защита, в границите на която се отбранява нашата страна. Съюзните качества попълнят това, което на нас не ни доближава, а то е много сензитивно, сподели пред депутатите служебният министър на защитата Атанас Запрянов. Според него най-големият проблем на

Въоръжените сили става окомплектоването на мирновременните формирования, само че и на военновременните формирования. 

Няколко са страните в света, които могат да подсигуряват сами своя суверенитет и териториална сигурност, съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Докато я има Българската войска, тя ще прави всичко допустимо да подсигурява суверенитета и териториалната целокупност на България, сподели той. Дали ще го вършим с ограничавания, дали ще го вършим със усложнения зависи от моментното положение, от ресурсното обезпечаване на Българската войска, уточни адмиралът.

В Доклада се показва, че некомплектът от военнослужещи е над 20%, постанова се предприемането на незабавни законодателни ограничения за запаса, посредством които да се основат условия за подготовка на запаса в спокойно време, а равнището на разноски за защита от 2% от брутния вътрешен артикул (БВП) е незадоволително. В документа се показва и потребността да бъде иницииран публичен спор по отношение на опциите за въвеждане на форми на наложителна военна подготовка на жителите.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР